TYNNT ER IKKE PERFEKT


Hei!

Jeg har tenkt på å lage dette innlegget veldig lenge nå.

Dette samfunnet er veldig opptatt av vekt, men det betyr ikke at hvis man er tynn, så er man helt perfekt innen vekt.

 

Så klart, er man tynn og slank, så kan man se bra ut også. Det å være tynn har mange gode sider, men den har nok så mange vonde sider også.

 

 

Hvis jeg skal trene, og oppgaven er å stupe kråke eller rulle på et gulv uten noe mykt. Alle kan gjøre det, men ikke jeg. 

Jeg er for tynn. Ryggraden min stkker sånn ut, at det føles ut som om den knuses hvis jeg gjør noe som det. 

 

Om vinteren så fryser jeg hele tiden. Jeg har ikke noe fett på kroppen som kan holde meg varm. Så jeg fryser hele tiden, allerede nå om høsten. jeg må ha på masse klær, for å holde meg varm. 

 

Jeg har problemer med å finne klær i riktig størrelse. Det er ofte for stort. Hvis jeg vil kjøpe noe, så kan jeg ikke handle i ordentlige voksen-butikker. Alle klærne er for store. Men ungdomms-butikker som bikbok osv.. kan jeg handle i.

Også når det gjelder sko. Det er også et stort problem. Jeg har utrolig smale føtter, og det er vanskelig å finne sko som passer. (vet ikke om det har noe med vekt å gjøre)

 

Jeg har ikke så mange former. Når du ikke har så mye fett på kroppen, så får du for eksempel ikke store bryster. 

 

Jeg er 1.65 m høy. Normalvekt for de rundt der 56,5 kg. Jeg veier ca 44. 10 kg under gjennomsnittet. 

For andre er det kanskje drømme vekten, men for meg, vil jeg gjerne legge litt på meg.

Her er også et problem. Jeg får det ikke til. 

Grunnen til at jeg er så tynn er vel at jeg ikke spiser så ofte.

Men det jeg ikke forstår er HVORFOR jeg er så tynn. 

Jeg spiser kanskje det dobbelte av hva andre folk spiser til lørdagsgodt. Jeg liker ikke grønnsaker, og spiser nesten bare junkfood når jeg får sjansen. 

Jeg spiser ikke mye fisk osv.. Men spiser utrolig masse junkfood. 

Serveres det fisk til middag spise jeg kanskje en halv sånn oppdelt bit av en fisk, og kanskje en halv potet.

Serveres det pannekaker spiser jeg kanskje 6 stykker. 

Serveres det pasta, spiser jeg kanskje 2-3 store porsjoner, og mer en mamma og pappa. 

Jeg er et utrolig lat person. Jeg trener ikke ofte, og jeg gjør ikke mye når det ikke er skole. Det eneste jeg gjør er sånn cirka sitte foran pc/tv/telefon hele tiden. 

Men jeg er fortsatt undervektig.

Jeg skader meg VELDIG ofte, og jeg har brukket skulderen 2 ganger + brukket et bein i foten.

 

 

Jeg vil legge på meg, mens andre vil slanke seg, og er misfornøyde med kroppen sin. Det er mange på min alder som prøver å gripe tak i all hund de får tak i på magen, og hevder de er utrolig tjukke, selv om de definitivt ikke er det. Jeg klager ikke over at jeg syns jeg er feit, fordi det er jeg ikke. Jeg er undervektig, og det skaper mange problemer i hverdagene mine.

 

Jeg sier ikke du er helt stygg hvis du er undervektig. Og jeg sier heller ikke at du er en forferdelig person fordi du veier mer en gjennomsnittet. 

Hovedpoenget mitt med dette innlegget var ikke å dele at jeg er så tynn og bla bla bla.. Men bare sånn at andre vet at samfunnet har for mye fokus på at mann skal være så tynn, og da vil jeg bare si at det ikke alltid er like lett å være tynn. Så ikke tenk på alt presset med å slanke seg, og heller sett pris på sånn du er.  

Jeg sier heller ikke at jeg skryter av at jeg er tynn. Det fins tynnere personer enn meg. Men jeg vil bare at samfunnet skal skjønne at alle som er tynne ikke er perfekte, og at det er ulemper med det også. Vær fornøyd med kroppen din hvis du føler at du blir presset til å slanke deg, for det bli ikke nødvendigvis så utrolig mye lettere å være syltynn. Fett kan være bra.

Vær takknemlig hvis du har litt fett på kroppen.Dette vil kanskje misforståes og tolkes på mange måter.  

Men jeg ønsker ikke å si dette for at det skal handle om meg.

Okei, dette har jeg det. Og sånn har mange andre undervektige det også.

10 kommentarer

Leah

11.10.2015 kl.19:53

Har akkurat det samme problemet med spising. Bortsett fra at æ ikke klare å spise junkfood, men æ e over gjennomsnittet i vekt, men æ har det samme problemet med spising og sånn? og vis du vil snakke så e æ her <3 og btw så e vi like høy :p

Anonym

11.10.2015 kl.20:01

Jeg er 165 og veier 43kl!

Anette

11.10.2015 kl.20:02

Hei, kanskje du kan prøve å snakke med legen din om det? :) Vet at de kan skrive ut forskjellige ting som kan hjelpe deg med å legge på deg litt om du ønsker :)

Ha en riktig fin kveld <3

Cathrine

11.10.2015 kl.22:37

så bra skrevet Henriette :-) viktig tema

Henriette Holmestrand

12.10.2015 kl.08:29

Cathrine: takk :)

15.10.2015 kl.20:29

Du er ikke tynn! Du er rar! Slapp av litt da..... DRAMA QUEEN!👑 lol du skriver det samme om og om igjen😂😂

Henriette Holmestrand

16.10.2015 kl.06:56

Anonym: lol, du tør ikke en gang å si hvem du er ??

Lene

16.10.2015 kl.22:35

Er ikke tynn selv, skulle gjerne vært slankere. Men har en venninne som har det akkurat som deg, hun er for tynn (sier ikke at du er for tynn, har ikke studert bilder av deg, men i følge det du sier, så er du ihvertfall undervektig). Hun sliter også med å legge på seg, hun har prøvd i årevis. Og jeg vet at det føles som et problem for undervektige, akkurat som det føles som et problem for oss som er overvektige. Kanskje verre for dere, for om dere klager på at dere er undervektige får dere ofte bare slengt misunnelige kommentarer etter dere. . . Så jeg synes det er flott at du skriver om det, ikke bry deg om kommentaren til anonym over her. :) Anbefaler også at du snakker med lege om det, å spise junk som du sier, gjør egentlig bare at kroppen blir fæl innvendig om du skjønner. Få tips fra legen, spis proteinbarer etc i tillegg til mat, kanskje det kan hjelpe?

Henriette Holmestrand

17.10.2015 kl.23:41

Lene: Takk for tips! :)

31.10.2015 kl.13:23

Har flere venner som har det sånn. Kan hende at du har høy (lav?) forbrenning som gjør at du ikke legger på deg selv hvor mye du spiser...men det er uansett ikke lurt å spise masse usunt..du burde variere, for på de fleste som ikke legger på seg skjer skaden inne i kroppen ;)) viktig tema, bra at du skriver om det :)Skriv en ny kommentarHei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse her
hits ♡ Design av Tonjemt ♡