HÅRRUTINE - VÅTT TIL TØRT


Heisann! 

 

Jeg har tenkt å dele med dere hvordan jeg vasker, pleier og styler håret mitt. Jeg har normalt veldig sterkt og friskt hår, men nå i det siste har håret mitt vært mye borti farging og bleking, så nå er det ikke like sunt, men det kommer seg! Og derfor skal jeg vise dere min rutine for å få håret mitt bedre, noe som ser ut til å funke!

Så jeg tenkte å svare på to spørsmål dere kanskje lurer på.

Hvor lang tid pleier du å bruke i dusjen?

I og med at jeg har mye jeg må gjøre i dusjen som tar lang tid, så tar det ganske lang tid. I går så brukte jeg 50 minutter (ja, jeg vet..). Men om du fortsetter å lese finner du fort ut hvorfor :)

Hvor ofte vasker du håret ditt?

Jeg vasker håret mitt 1-2 ganger i uka. Hår skal ikke vaskes hver dag, det er ikke bra får håret ditt. Mitt hår blir ganske fort fett, men det blir enda fortere fett om jeg dusjer det oftere. Så jeg vasker håret 1-2 ganger i uka, og slik har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Derfor er dryshampoo et must for meg.

 

 

Så over til selve rutinen. Jeg starter med å våte håret (så klart) og så tar jeg i Franck Provost sin expert color shampoo, og gnir den ordentlig godt inn i hele håret, og så skyller jeg det ut. Dette gjør jeg 2 ganger. 

Denne sjampoen kjøpte mamma på Hypermat i Sverige, Charlottenberg. Etter jeg har tatt mine to runder med sjampo, vrir jeg opp håret så alt overflødig vann blir borte, og så går jeg over til balsam. Da bruker jeg John Frieda sin "Sheer Blonde Colour Renew" Dette er en lilla balsam som skal hjelpe med å fikse ujevnheter og misfarging. 

Hvis du tenker deg at du har håret i en hestehale så er det bare det håret som henger løst som skal gnis inn med balsam. Jeg tar ikke å gnir balsamen inn i hodebunnen, men drar forsiktig over det håret som er inntil hodet, bare for at håret skal bli glatt der også. Denne lar jeg være i 3-5 minutter før jeg skyller godt ut. Når det har gått 3-5 minutter, og balsamen er skylt ut går jeg over til hårkur. Da bruker jeg Gunry sin jordbær hårkur. Denne ble også kjøpt på hypermat i Sverige, Charlottenberg. Da gjør jeg det samme som før balsamen at jeg vrir opp håret og får ut alt vannet. Så tar jeg i hårkuren samme sted som balsamen, men fokuserer mer på tuppene. Dette lar jeg sitte i ca 10 minutter. Hvis en annen skal dusje etter meg, eller har dusja før meg har jeg det ikke i like lenge, fordi jeg skrur aldri av vannet, jeg lar det bare stå å renne, og da bruker jeg opp alt varmtvannet, fordi jeg ikke liker å fryse i dusjen (lol). Når jeg er ferdig med alt det, går jeg ut av dusjen, og da er jeg ferdig i dusjen, men jeg er ikke ferdig med håret.Først setter jeg håret opp i et håndkle. Etter kanskje ett minutt klemmer jeg vannet ut av håret i håndkleet, og tar det av. Så tar jeg bittelitt av Kérastase reflection sin chroma thermique varmebeskyttende i hele håret. Pass på å fordel det likt, fordi den håret ditt vil se fett ut om du tar for mye.  Når det er i boks tar jeg BaByliss Paris sin hårføner, og føner håret. Når jeg føner håret bøyer jeg ikke hodet fremover og bare blåser. Det jeg gjør er at jeg tar å deler håret inn i midtskille, og så børster igjennom det. Også for å være sikker på at den varmebeskyttende har fordelt seg godt nok inn i håret. Så når håret mitt er børstet igjennom så starter jeg fra toppen av hodet og blåser nedover langs håret mens jeg børster igjennom det med en tangle teezer. Slik gjør jeg halve hodet av gangen. Dette gjør at håret ikke blir krøllete, men at det tørker slett. Grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg er naturlig krøllete, men jeg liker ikke krøllene mine. De blir alltid ujevne, slik at mye av håret blir krøllete, mens et annet sted er det ikke krøllete. I tillegg blir jeg veldig bustete. 

Så når håret mitt er 99% tørt finner jeg frem rettetanga. Jeg bruker Chi nano sin rettetang. Siden jeg allerede har tatt i varmebeskyttende så lar jeg tanga få varme seg, og så sletter jeg håret. Jeg sletter da ikke hele håret, men de delene hårføneren ikke gjorde slett. I tillegg siden jeg er naturlig krøllete sletter ikke tuppene mine seg av føneren, men det blir sånn liten "bøy" i dem, slik at de ikke peker nedover men oppover (noe jeg hater), så derfor må jeg slette tuppene også (tusen takk for det...)Når jeg er ferdig med all varmen avslutter jeg med olje. Siden håret mitt normalt ender opp med å få meg til å se ut som en liten hulder, så må jeg bruke olje for å få håret til å se mindre bustete og tørt ut. Det varierer litt hva jeg velger å bruke, men normalt syns jeg Define sin Moroccan argan oil treatment er best, men noen ganger bruker jeg også kms california sin tame frizz olje. Jeg må bare si, at begge lukter utrolig godt, men kms lukter himmelsk! :D 

Så uten å få håret til å se fett og oljete ut så tar jeg en liten dert og smører inn i halve håret, og så tar en til liten dert og smører inn i andre halvdel. Hvis jeg bruker for lite vil det ikke gjøre noe forskjell, men om jeg bruker for mye så ender det jo bare met at håret ser fryktelig fett ut, noe vi ikke vil.Når jeg da er ferdig med det, så er jeg ferdig med håret. Så da håper jeg du likte dette innlegget! 

Og btw, la oss alle klappe litt for meg som har klart å blogge i noen dager i strekk uten en liten unnskyldning eller avbrytelse! Sjohoii! :-)

 

Ingen kommentarer
Skriv en ny kommentarHei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse her
hits ♡ Design av Tonjemt ♡